2014. január 23., csütörtök

Tévhitek az egyén felemelkedéséről

Korábban már említettük, hogy igaz gondolatokat, tévedhetetlen üzeneteket csupán lelkünkön keresztül hallhatunk (nem cáfoljuk azt, hogy ettől függetlenül nem kaphatunk helyes válaszokat a segítőinktől, de legtöbbször ezek a válaszok mikor milyen mértékben, de torzzá válnak tudatunk miatt).

Nagyon sokan kaptak már válaszokat a felemelkedésről, aminek vonatkozásában rengeteg félreértelmezett információ látott már napvilágot, illetőleg terjed is szájról szájra, sőt nagyon sok személy írásaiból kitűnt, hogy a felemelkedés már csak egy lépésnyire van.

Nem az a célunk, hogy elkeserítsünk bárkit is, de ez az egy lépés még sajnos a felemelkedéshez nem elegendő, ugyanis ehhez még sok-sok életet kell eltöltenünk tudattal rendelkező testi formában.

A lélekfejlődésnek meg van a saját üteme, meg vannak saját megtapasztalásai, és sajátos folyamata. Az emberi lét a lélekfejlődésnek azon kezdeti szakasza, amikor a lélek tudattal rendelkező testben születik le. Ha nem vesszük a tudattalan létformákat, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy lélekfejlődésünk kezdeti szakaszában tartunk. Mely szakasznak a sajátossága a karma ok-okozati törvényeinek megismerése, az azon való túllépés.

Persze ez nem zárja ki azt, hogy egy lélek már túllépett ezen a szakaszon és segítőként, azért hogy az emberiség szolgálatába álljon, visszaszületik általánosságba véve egy alacsonyabb lélekfejlődési szakaszban lévő nagyobb csoportba, akár ide bolygónkra is. Ezt érteni szükséges, és ne áltassa magát senki azzal, ha folyamatosan érik a kudarcok, a balesetek, a betegségek, hogy ő segítőként született volna vissza egy magasabb létsíkról (hacsak nem „büntetésként” újra megtapasztalás végett), mert ennek semmilyen alapja nem lenne.

Ahhoz, hogy ebből a szakaszból valóban továbblépjünk, teljességgel szeretetteljessé kell, hogy váljunk, mivel fejlődésünk alapja a szeretet, és ahogy említettem túl kell lépnünk az ok-okozati összefüggéseken. Azok viszont, akik túlságosan is erős énképpel rendelkeznek, még ettől a továbblépéstől messze állnak, bennük még túlságosan is erős ahhoz az egó, ezáltal a szeretetük nincs megfelelő mértékben kitágítva a végtelenség felé. Nekik még sok-sok leszületés szükséges a továbblépéshez (hangoztatják is tévesen, hogy mekkora jelentősége van az egónak – valóban szükséges fejlődésünkhöz, de a fentiekből már tudhatjuk, csupán abból a szempontból, hogy képessé kell tudnunk válni folyamatosan gyengíteni és végül minimalizálni –, holott a szeretetteljesség kiszélesítésének pontosan az erős énkép az akadálya).

A felemelkedés valójában folyamatosan megy végbe, így a következő életbeli leszületés – hacsak valamiért vissza nem lépünk – már mindig egy-egy lépcsőfokkal magasabb lélekfejlettséget szolgál, így ha valaki azt az információt kapta, hogy a következő életében felemelkedik, azt ebből a megközelítésből kell értelmeznie.

A felemelkedés valójában már a testnélküli lét formája. Jelenlegi létformánkhoz képest jóval magasabb fejlettség, ami még hatalmas távolságra van jelenlegi szintünktől. Miért mondjuk ezt? Azért, mert a lélekfejlődés folyamatos, egyetlen egy lépcsőfokot, egyetlenegy apró szakaszt sem lehet kihagyni belőle, mert ezt a Mindenség törvényei nem engedik. A megfelelő folyamat nélkül nincs fejlődés, a kezdeti szakaszból nem juthatunk egyszerűen a majdnem végső szintre, és még ezekben a létformákban is nagyon sok időt kell eltöltenünk, mígnem a lélekfejlődés csúcsára érünk.

Akkor, amikor lélekfejlődésünk jelenlegi szakaszának végéhez ér, akkor, amikor túllépünk a karma ok-okozati törvényén, mondhatni univerzális emberré, szeretetteljes emberré válunk, akkor léphetünk egy szinttel feljebb. Ez a létforma hasonlatos a jelenlegihez, csupán annyi a különbség, hogy egy szeretetteljes világba kerülünk, egy olyan helyre (ami lehet egy másik bolygó, egy távoli galaxisban, de még mindig fizikai létsík), ahol az élők számára ismeretlen mindaz, ami nálunk negatívként mutatkozik. Így nem ismernek háborút, önös érdekeket, hatalmat, csupán az „egyek vagyunk” elv létezik számukra. Az idáig eljutottak már meglehetősen spirituális tudattal rendelkeznek, és teljesen minimális, szinte megszűnt egóval. Laikusan mondhatnánk azt, hogy mivel számukra is fontos saját életük, ők is törődnek magukkal és életükkel, hogy ők is erős egóval rendelkeznek, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egy spirituális egyén vigyáz a testére, vigyáz a tudatára, vigyáz egészségére, mert az egésznek a része, és magát is egynek látja vele, ugyanúgy, mint bármelyik másik lényt. 

Itt még mindig további fejlődésre van lehetőség és szükség, további szakaszok következnek, majd mikor már ezeket a szakaszokat is letudtuk, akkor.. majd akkor következik be az, amit valójában felemelkedésnek hívunk! A test nélküli lét.


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus

elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelain Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus




14 megjegyzés:

  1. Kedves Carmelian és Cedamus! Ahogy ezt elolvastam,mindent elfogadok és hit által próbálom megérteni,de egy kérdésem lenne hozzátok,hogy az Úr Jézus,amikor a kereszten volt az írások szerint(Bibliában),akkor miért mondta a bűnös embernek,akit szintén keresztre feszítettek,hogy még ma velem leszel a paradicsomba.Ez jött elém elsőképpen és ezzel kapcsolatban nem tudom a választ,vagy nem jól írták a bibliában,ezt is meghamisították? Tisztelettel és szeretettel várom a válaszotokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Nagyon sok olyan nézet létezett már a zsidó közösségekben is korábban, melyek elutasították a reinkarnáció tényét, mint ahogy későbbiekben ezt megtette a keresztény egyház is. A Biblia valóban egy szent könyv, de sok félreértelmezett és félrefordított szöveg is található benne. Sokszor az, aki az ősi szövegeket papírra vetette sem tudta, hogy mi a pontos értelme annak, amit leír, amit számára átadtak. Ugyanígy Jézus szavait sokan sem akkor, sem pedig ma nem tudják valós jelentésében értelmezni, viszont azok csak úgy kaphattak helyet a Bibliában, ahogy az a földi élet-mennyország/pokol szellemének megfelel. Sok ősi írás látott már napvilágot, mely a Biblia részét képezte, de mivel azok ellentétes szellemben voltak az egyházi nézetekkel, így azokat hamisítványoknak kiáltották ki, vagy épp az ördög művének. A Szeretlek c. könyvemben olvasható egy rövidebb rész a félreértelmezések okaira.

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  2. Köszönöm szépen Cedamus!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szívesen! :)

    Szeretettel:
    Carmelian & Cedamus

    VálaszTörlés
  4. Szia: -)
    A segîtségedet szeretném kérni. Gyermek korom óta látok dolgokat, álmodok amik később megtörténnek. Jártam Reiki, Szellemsebészet tanfolyamra, ezeket egy látó ajánlotta a rezgésszint emeléshez. A tanfolyamok érdekesek voltak, de többnyire összezavaró. Nem az alapoktól kezdtük, összezavarodtam. Nézegettem az ÓD Parapszichológiai Akadémiát. Tudsz esetleg erről valamit mondani vagy tanàcsot adni, hol tanuljak? Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy az a tisztánlátó aki segített nekem elmondta hogy meg fogok ismerni valakit aki a férjem lesz . Az egész találkozás úgy történt ahogy elmondta, mikor a férfi szemébe néztem megállt a szivem is egy pillanatra, felismertem a lelkét, tudtam hogy már ismerem őt " valahonnan " .:) ezután meg is keresett de én lemondtam a találkozást, a következőt pedig ő. Lényegében hónapok óta lépünk egyet egymás felé, aztán visszalépünk. Ezt mire kell véljem? Nem állunk még készen?
    Illetve még egy kérdés. Hallottam arról, hogy gyújtani kell gyertyát és odahívni magunkhoz azt a lelket akivel beszélni / üzenni szeretnénk és amit ott elmondunk azt a másik lélek érezni és tudni fogja. Szerinted ez valoban működik?23 éves vagyok.
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Valóban igazad van, nagyon sok tanítás nem adja meg az alapokat, ezek hiányában pedig nem várhatunk előrelépést, nem csodálkozom rajta, ha nem jutottál előrébb, pedig ott van benned a lehetőség az előrelépésre.

      A férfival valóban karmikus a kapcsolatod, de van valami a múltban, az egyik életben, ami visszatart még titeket egymástól, ez a tudatalattitokból ered, a pontos okának megtudásához feltárásra lesz majd szükségünk.

      A mágiának, az energiának, a szeretetnek semmi nem szabhat határt - gyújthatsz gyertyát, üzenhetsz a léleknek -, de nem szükséges odahívni, nem szükséges "találkozni", enélkül is tudni és érezni fogja azt, amit át akarsz adni számára.

      Sok mindent tudnék még most Neked mondani, de túl személyes dolgokról lenne szó, ezért kérlek, keress meg nyugodtan bármelyik elérhetőségemen! :)

      Szeretettel:
      Cedamus


      Törlés
  5. A kérdésem a következő: szerinted meg lehet-e különböztetni a lélek fejlődését és a tiszta szellem egy pillanat alatt történő felébredését, megvilágosodását? Én azt tapasztaltam, hogy amíg a lélek szintjén szeretnék fejlődni csupán, addig még mindig a személyiségemet "használom", azt fejlesztem, ami igen csak strapás dolog. Azonban turbó sebességre lehet kapcsolni, ha végre felébredve, túllátva a mátrix valótlanságán, a halhatatlan önvalóval azonosítom a lényemet és mások lényét is. Ott megtapasztalom a ragyogó fényt, az egységet, az örökkévaló jelen-LÉT-et. Továbbra is a világban mozgok, de már nem a személyiségemet fejlesztem elsősorban, hanem megpróbálok éber maradni a vihar szemében. Kincskereső

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kincskereső!

      Igen, meg lehet különböztetni, a két dolog különböző, bár mégis egybe tartozik. Az ébredés után már jóval közelebb kerülsz lelkedhez és gyorsabb ütemet vehet lélekfejlődésed is. A tudatosságod fejlődésével pedig a lelked is fejlődni fog, nyugodtan folytasd, amit csinálsz minden téren előnyödre fog válni! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  6. Annyira erzem, hogy meg lesz itt egy jo par korom... Pff;) Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Timi!

      Az sajnos mindig van, itt tartunk mi emberek tudatosságunkban, de dolgozunk tovább, hogy mindez megváltozhasson. :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  7. Ha felemelkedésről van szó akkor senki ne emberi időszámitásban gondolkodjon: még jónéhány újjászületésre van szükség stb! Ez butaság! A lélek és szellem szinten nincs tér és idő, a felemelkedés egy tudatossági szint elérésével beindul és megnemfogalmazható idő alatt megtörténhet! Csak az egós gondolkodásuak kötik időhöz a változást! Az áttörést senki ne korlátozza be időben mert annál soha nem fog bekövetkezni! Csak "saját magunk" tól függ, hogy mikor érünk meg ma, holnap vagy néhány élet mulva! Mind egyek vagyunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Nem találtam a cikkben az emberi időszámításban való gondolkodást! Ha esetleg azt veszed annak, hogy "még jónéhány újjászületésre van szükség", de az általad kifejtett "ma, holnap vagy néhány élet mulva" nem ugyanazt jelenti?! De igen! Viszont igaz, hogy ez nem időben meghatározott dolog, ezek valóban megvalósulás kérdései, amihez viszont leszületésekre van szükség azért, mert annak a tudatosságnak, amit már Te is említettél, bizony az emberiség döntő részét nézve még sok sok életre van szükség (ebből a szempontból nincs jelentősége, hogy "odafent" nincs sem idő, sem tér). Persze vannak akiknél ma, vannak akiknél holnap és léteznek, akiknél már néhány élet múlva! A legfontosabb viszont az, hogy efelé a tudatosság felé érdemes közelíteni, ezért is íródott a cikk, és sajnálom, hogy nem ezt láttad benne.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  8. Jézus és Krisna kapcsolatárol irj nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Krisna és Jézus között nem volt fizikailag kapcsolat, más más világba és korba születtek le. Mindkettőjük hatalmas tanítója volt világunknak, de szavait, cselekedeteit mindkettőjük esetében sok esetben kiforgatták.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés